17. oktoober 2014

Punane kuu ja sinine argipäev


Mõni aeg tagasi oli Austraalias hästi näha kuuvarjutus. See käib siis niimoodi, et Maa seisab Päikese ees ja tema (isikustatult ikkagi, eks) kiired läbivad Maa atmosfääri ja peegelduvad punasena Kuu pinnal. Ukul ei olnud teleobjektiivi, seega siin teile selline pisem, aga siiski väga autentne pilt punasest Kuust ehk uhke nimega verekuust, mida minu teada Eestis ei näinud. Aga samas, kui aus olla, siis nagu metsikult ilma ka ei jäänud, sest punane oli Kuu vaid läbi fotosilma, mulle tundus lihtsalt selline... pruunikas. Uku tahtis varjutuse algust filmida, see kestis kokku umbes viiskümmend minutit ja mina... mina astusin kaamera ette täpselt keset seda viitekümmend minutit. Kogemata. Endiselt passerdis, ka Austraalias :D 

Ja sinine argipäev? Tõsi ta on. Endiselt on käsil rahakogumisetapp, et osta auto, et Darwinist edasi liikuda. Eile käisime ühte tumesinist (nii palju ma ju autodest teangi) kaubikut (furgooni?) vaatamas, millest üks itaallane lahti tahab saada. 2500 dollarit, ei mingit erilist luksust, aga samas täiesti töökorras. Tegime korra parklatiiru ja lubasime teada anda. Tegelikult on üsna nadi valida, kui varem sellist asja ostnud ei ole ja ei tea, kui ausad inimesed on või olema peaksid. Uku tegi ettepaneku, et peame guugeldama "auto ostmisõpetus lollidele" ja eks vist nii lähebki. Peaasi, et väga katkine ei oleks ja katki minema ei hakkaks, ülejäänuga elab ju ära :)

Ma olen viimasel ajal hakanud lugema eestlaste blogisid. Ammu kunagi sattusin T-Teatri pärast juba Malluka lehele ja siis sealt läksin linkide abil edasi ka. Jah... palju inimesi on, kellele meeldib kirjutada. 70% on tõenäoliselt tite/abielu/eraelublogid, siis tuleb kõva 15% igatsorti moeblogisid, siis 10% reisiblogisid ja seda ülejäänud 5% ei kujutagi ette. Selle statistika mõtlesin just ise välja muidugi, aga tundub nii. Ja ikka viitsitakse. Minu jaoks on see natuke nagu seriaalide vaatamine, annab sellist rämpstoitu ajule. Ise mõtlen, et kuidas see blogi siin siis on? Ikka reisiblogi vist. Ja seetõttu ei peaks siia ju oma mingitest töödraamadest kirjutama, vaid sellest, kui kena ja tore on Austraalia. Heheee. 

Tuleb meelde, et kunagi kirjutasin pikemalt ju blogi ka. Kui ei eksi, siis isegi mingi 2007 või 2008 aastal juba. Õnneks/kahjuks panin selle kinni, kuigi kõik tekstid peaksid kusagil arvutis alles olema. Et naerda saaks. 

Homme kavatseme enda pool grillida ja tsillida ning kokku kutsusime umbes kuus sõpra. Rohkem meil neid ei olegi ja sealt on ka enamik lihtsalt töökaaslased :D töökaaslased, kes tõenäoliselt kõik tulla ei saa. Nii ökonoomsed oleme me - saame väga väheste inimestega lävimisega hakkama. Oleme mõnda aega juba sügavkülma liha kogunud ja üritame täna mingi marinaadi paika saada, sest rõdul on meil uhke töötav grill, mida homme esimest korda katsetama hakkame. Siiani olen rõdu kasutanud ainult mina enda väga ebaregulaarsete trennide tarbeks. Uusim röögatus on hip-hop abs ehk tantsukõhulihased, mida kaks päeva teha olen vihtunud. Järjepidavus? Järjepidavus, halloo! No küll ta ükskord tuleb ka ehk.

Kuni järgmiseni korrani!

Pindpinevuskrabi ütleb: "Nägemiseni!"

2 kommentaari:

  1. Meie Perth-ist itaallastelt ostetud van suutis meiega koos olla kuni Darwini-ni, kus tema seiklused maanteedel lõppesid. http://kuklapoolus.wordpress.com/2008/10/04/lahkumine-kallist-s6brast/

    Austraalia teedel van-iga kulgedes sai kõrva taha pandud teadmine, et arvestades kohalikku kliimaolusid, siis tasub esmalt tunda huvi, kuidas funktsioneerib soetatava sõiduvahedi jahutusmehhanism

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eile pidime üht vaatama minema, aga võta näpust, tüüp ei andnudki endast märku. Eks peame silmas, tänukesed nõuande eest!

      Kustuta